Vad man ska göra om upplevelser blir ett svårt test? Dessa rekommendationer kommer att hjälpa till i så svåra punkter.

Våra egna känslor är outhärdliga. Ibland är vi till och med redo att helt sluta känna, bara för att bli av med den förvirring de orsakade. Men det finns ett annat sätt att hantera dem – förståelse. Förutom vad vi känner, betyder det vad vi vet och tänker. Klinisk psykolog och gestaltterapeut Irina Gross erbjuder tio tankar som hjälper till att hantera det rasande elementet i känslor.

1. Glöm inte att syftet med känslor är ditt bästa

De så kallade grundläggande känslorna är varken negativa eller positiva, dessa är bara signaler. De informerar oss om att en viss situation eller en viss händelse är gynnsam för livet (med hjälp av glädje) eller hotar vår säkerhet (genom rädsla, ilska och sorg). Känslor får oss att reagera för att stödja vår existens, och så var det från början av tiden.

2. Erkänna att vi aldrig oroar oss utan anledning ..

… även om verkliga bagatell ibland tar oss ur balans. Känslor har alltid rätt. De är vettiga och fungerar, de har goda skäl att manifestera sig, även om vi inte kan förstå dessa skäl. När allt kommer omkring lagrar hjärnan i minnet den vitala informationen som skyddar vår existens. Om en händelse tidigare var kopplad till fara och därför kom ihåg som ett fara för exempel, höjde någon en röst eller något som blockerade vår väg-en sådan situation, till och med, till synes ofarlig, orsakar naturligtvis en känsla.

3. Förvärra inte en känsla från en annan

Eftersom din känsla har en anledning till existensen behöver du inte drabbas av en skuldkänsla.

Oroa dig för din rädsla, nervös på grund av ilska eller vara upprörd över sorg-allt detta gör en mer intensiv initial känsla, översvämningar med en ström av kommentarer och prognoser.

Vi tror att vi kan bli av med vad vi känner och vad som är smärtsamt för oss, men vi lägger bara till en känsla till en annan. Fysiskt lidande intensifieras. Det är bättre att lyssna på den första känslan och dra nytta av den.

4. ”Det här är inte jag, det är honom att skylla på. »Nej, det är du!

Ta din del av ansvaret. Detta är din känsla, även om det uppstod på grund av en extern händelse. Det tillhör dig, och det här är goda nyheter, eftersom du kan göra något med henne, ta hand om din önskan och/eller om vad du saknar. Och körsbär på kakan – kom ihåg att du är ansvarig för dina känslor, men inte för känslorna av en annan.

5. Litar på kroppsliga sensationer

Lyssna på din kropp snarare än till sinnet. Känslor börjar alltid med kroppslig förvirring – halsen komprimeras, hjärtrytmen accelereras. Vara uppmärksam på dessa sensationer för att märka vad du upplever. Leta inte efter en lösning på problemet omedelbart. Lev utan att rusa detta ögonblick, vilket är mycket viktigt.

6. Gör inte ett drama av detta

Nej, den här känslan kommer inte att förbli hos dig förrän döden. Om du inte avvecklar dig själv, om sinnet inte börjar dramatisera situationen, försvinner obehagliga kroppsliga sensationer om några minuter. Att återvända till lugn, andas, gå, sträcka, stäng ögonen … Vårt inre väder förändras ständigt.

7. Skilja fakta från effekten

Göra en skillnad mellan en händelse som upphetsade dig och släppte en känslomässig process och vad du berättar för dig själv om det. Fördömer du dig själv? Fördömer du den andra personen? Du kanske föreställer dig att du läser hans tankar? För hastigt dra negativa slutsatser från situationen?

Vad du tror är ofta mycket långt ifrån vad som faktiskt hände. Flytta bort från projektioner och fantasier för att komma närmare dig själv – normalt, vilket betyder för en känslig person.

8. Bestäm var källan till dina upplevelser

Så att den inre monologen inte driver dig till en orimlig reaktion, återgå till det som har lett dig ur balans. Vad som exakt hände? Vad exakt upphetsade dig? Vad såg du, hörde vad du rörde, vad du kände? Hur du reagerade? Du ville springa bort (rädsla), strejka (ilska) eller knäppa in i en klump och vänta tills en åskväder (sorg) passerar?

9. Erkänna: Känslor är inte ett problem ..

… tvärtom, detta är början på beslutet. När känslan upptäcks, ta hand om dig själv, ta hand om dig själv. När allt kommer omkring visas känslor när ett av våra behov kränks, destabiliseras.

Rädsla indikerar ofta att vi behöver mer säkerhet.

Ilska – för det faktum att vi bättre måste veta och erkänna oss själva.

Och sorg är att vi måste ge mening till händelserna, förstå vad som händer. Det finns glada stunder: Glöm inte att glädjen vittnar om önskan om inspiration, energi, vitalitet, lycka.

10. Älskar din spänning

Utan att tveka, bjud in känslor och situationer med höga känslomässiga risker i ditt https://www.fouadkhouryhosp.com/jag-tappade-min-attraktion-mot-min-fru-men-jag/ liv. Ändra vanor. Och försök inte att undvika händelser som verkar farliga för dig ("Om jag inte talar offentligt kommer jag inte längre att vara rädd"), kontrollera allt ("Om jag lyckas få annan lydnad från annan lydnad, kommer jag inte längre vara arg ”) eller förklara allt”) eller förklara allt ("Om jag förstår varför min vän puttar på mig, kommer jag inte att vara så ledsen").

Vi kan inte kontrollera våra känslor – det är de som leder oss. Känslor är vår koppling till världen. Mycket mer konstruktivt i enlighet med dem än utan dem eller strider mot dem.